Utstillere

Værbitt Garn

Værbitt garn er en koselig garnbutikk på Grünerløkka i Oslo. Men det er også et garnfargeri, der kortreist garn av fiber fra norske sauer og geiter blir farget i semisolide, fargeskiftende, gradient og spettete farger. Værbitt farger på garn fra Hillesvåg, Rauma, Telespinn og Selbu, altså dine lokale spinnerier. I tillegg til deilig, håndfarget, norsk garn, har Værbitt også med seg et spennende utvalg av håndfargede og lokalt sydde strikkevesker fra Maur Oslo, skjønne vintage glassknapper, håndlagde maskemarkører, hippe og kule strikkemagasiner, strikkepakker, håndspunnet garn og kardeflak med norsk ull og glitter. Og mer!

Birthe Sahl

Birthe Sahl er en dansk keramiker som har vært i bransjen i over 40 år. Hun håndlager noen fantastiske knapper og maskemarkører.

Strikkezilla

Veronika & Tina i strikkezilla design kommer med masse gøy strikkestæsj og fine ting. Oppskrifter, kaffekopper, prosjektposer, økologisk ull, målearmbånd, stoppesopper, lykkepinner og strikkefasthetsmålere – godt verktøy til gode folk for ekstra mye strikkeglede.

Ta en snikkikk på nettbutikken for å se hva du har å glede deg til!

www.strikkezilla.no

God som Ull

God som Ull er en nettbutikk med fokus på miljøvennlig garn drevet av Christine. Jeg selger garn fra CaMaRose, hvor mye av garnet er økologisk, og garnet med Lamauld fra Peru er fra gårder med gode forhold for både dyr og mennesker. Jeg har også garn fra finske Tukuwool, hvor fokus er på kortreist garn, så hele prosessen med både klipping, vasking, farging og spinning foregår i Finland. Sist, men ikke minst, er jeg så heldig å få selge det fantastiske garnet fra Moeke Yarns. Her blir det kun spunnet opp garn en gang i året, garnet er ubehandlet og rustikt, fantastisk å strikke med, og det finnes flere fantastiske oppskrifter spesialdesignet til dette garnet.

I tillegg til en masse deilig garn selger jeg også strikkeoppskrifter, både løse, i hefter, blad og bøker. Bl.a. Line Magazine, Making og  bøker og hefter fra en rekke danske designere.

Jeg ønsker å tilby et alternativ, eller supplement, til de større butikkene vi har, og håper du setter pris på det 🙂

Mohairia

Mohairia selger Mohair fra fjern og nær. Bruch mohair fra Sør Afrika bruker jeg til gensere og Norsk mohair fra Telespinn til luepakker. Jeg tar også med Erle silk mohair.

Designet står jeg hovedsakelig for selv.

Jeg har en liten butikk i Åsane utenfor Bergen og har nettbutikk: www.mohairia.no.

Ystabø Gull

På den ytterste gården på Berge, Øystese inni Hardanger ligger en sauegård.  Som blant annet hadde en del Norsk Pelssau. Og ulla på denne rasen ble så dårlig betalt at det nesten var like greit å kaste den. Men så kom Hillesvåg Ullvare med sin lekre pelsullserie og da så jeg muligheten til å gjøre noe med ullen vi hadde selv. I dag har vi fått forlite ull selv, og har vært nødt å gå til naboene for å kjøpe mer.

Det er også Hillesvåg som spinner ullen vår etter våre preferanser. Vi bruker en miks av Norsk Pelsull, Norsk Kvit og noe Lammeull. For å få inn noe spenst og mykhet i den blanke pelsullen som blir litt lodden og mykere etter vask.

Inger og Ruth Iris er mor og datter som håndfarger alt garnet selv med syrefarger. Syrefarge heter det fordi det trenger noe surt som for eksempel Eddik eller Sitronsyre for å få fargen til å sitte i garnet.

Det er derfor ganske små og unike partier som blir farget

Vi har per i dag 2 serier med pelsull garn.

Arvesølv har en løpelengde på ca 315 m pr 100g
Skifersølv har en løpelengde på ca 260 m pr 100g

Strikk innom!

Vi er en garnbutikk som ligger innerst i en fargehandel på et lite kjøpesenter utenfor Kragerø. Strikk innom! har eksistert i over 15 år som nettbutikk og har vært litt av og på i fysisk butikk siden 2012. Vi har alltid hatt fokus på å ha garn og andre produkter som du ikke finner i andre butikker, og har derfor importert en del spennende garn fra mange forskjellige land. Vi tenker først og fremst å ha med oss håndfarget garn og litt tilbehør.

Arnhild Skatvedt

Jeg har alltid strikket, siden jeg var 8 år. Så strikking har vært en stor hobby i mange år før jeg i 2013 begynte jeg å jobbe som strikkedesigner med egen nettbutikk ARNHILD SKATVEDT.NO Jeg designer alt selv og har det som garnpakker (oppskrift og garn) i nettbutikken. Garnet jeg bruker er ISAGER garn, ITO Yarn, Garnsurr, MIAS Suri, Lang Yarns og Lane Mondial. Jeg simpelthen elsker å strikke med flere garnkvaliteter, og bruker det mye i mitt design. Jeg er stadig på jakt etter herlig garn og farger å bruke i designet mitt. 

I 2016 ga jeg ut strikkeboken Knitting Woman – medisin i hver maske. I 2017 og 2018 hadde jeg flere design i Tara Magasin.

Jeg gleder meg storveis til møte mange garn og strikkeglade og ser frem til å ha en hel weekend med dere.

Maskemalane

Vi er to venninner som lager maskemarkører i lag og vi elsker det! Vi startet opp med vår lille hobby i November 2018 og du finner oss som MaskeMalane på instagram. Dette er vår første strikkefestival og vi gleder oss som små barn på julaften. Vi har med oss ulike strikketøy slik at vi kan vise dere ulike måter å bruke maskemarkører på, ikke vær redd for å spør om du lurer på noe. Vi tar også med ulike kuler slik at vi kan lage maskemarkørene akkurat slik du ønsker. På instagram har vi ulike slipp samt mange bilder som du kan velge å vrake i. Så langt har vi hatt slipp på Askopott, Harry Potter og Disney.

Vi gleder oss til å hilse på deg!
– Anette og Malin

Enchanted Forest Fibers

Enchanted Forest Fibers er lidenskapen til norsk-amerikanske Karen Walthinsen. Hun jobber til daglig som musiker i Kristiansand Symfoniorkester, men elsker alt som har med garn å gjøre og bruker all fritid på hobbyen sin. I løpet av sommermånedene er hun ofte ute med gutten sin i skogene på Sørlandet for å finne plantefargings-materiale til naturfarger. Resten av året er hun innendørs for å skape nye fargekombinasjoner med mer konvensjonelle teknikker innen farging.


Karen finner inspirasjon både i naturen og de fantastiske menneskene hun er omgitt av. Hun samarbeider med talentfulle designere som norske Merethe Naas (NaasKnits) og tsjekkiske Daniella Johannsenova (Maschenkunst). I tillegg designer hun litt selv med hovedvekt på fargerike barneklær. Enchanted Forest Fibers byr på håndfarget garn fra dyrevennlige garnprodusenter, strikkepakker, håndsydde strikkeposer og andre små strikkerelaterte saker og ting. Karens sønn Niels (6 år) stiller med egenfarget garn av merket «Kid-Dyes by Niels».

Ullveig

Ullveigs lodne gleder er en liten bedrift som har egne angorakaniner, som selger eget angoragarn og håndspunnet garn. Angoragarnet er i både 100% angora i naturlige farger, og noe blandet med Merino og silke, og håndfarget. Nå har vi også angora med ull fra norske saueraser, både Leine Merino og grå trøndersau. All angora er fra norske kaniner som har det godt! Det håndspunnede garnet er helt unikt, spennende effektgarn som gir et eksklusivt preg, -spunnet av alt morsomt som kan spinnes sammen til et garn! Ull, silke, alpakka, glitter, soya,bambus,lin osv.. Vi har også med håndfarget spinnefiber og spennende fiberblandinger i ulike kvaliteter, for dem som spinner selv! Ferdige produkter av håndspunnet angoragarn

Spøtegarn

Vi er en liten familiedrevet nettbutikk med to søstre som farger garn og en mor som lager strikkeoppskrifter.

Vi farger flere forskjellige garnkvaliteter og leter stadig etter nydelig fargekombinasjoner. Vårt fargesortiment varierer over tid etter inspirasjon og årstid.

Projo.no

Nettbutikken Projo.no fører garn fra kjente merker som blant annet Wollmeise, Cascade, Blue Sky Fibers, Manos Del Uruguay med flere. Strikketilbehør fra blant annet Knitpro og Addi.

Nettside: projo.no

Sjølingstad Uldvarefabrik

Sjølingstad Uldvarefabrik kommer med et utvalg garn produsert på den levende museumsbutikken. De har også med seg garnpakker, strikkebøker og modeller til inspirasjon. Sjølingstad Uldvarefabrik ble grunnlagt i 1894, og produserer fortsatt garn og ullvarer på de gamle maskinene etter gamle resepter.

Screenshot 2019-03-16 at 16.46.24
Kofteknappen

Kofteknappen lager håndlagde kapper og bånd. 

Vi har eget verksted hvor vi har utviklet og designet;  Dåpsknapp, Min Første Knapp, Barnesøljer og eget design;  Barnesølv til festdrakt.

Vi har også smykker for strikkeglade damer, designet og tuftet på gammel tradisjon i tinn.

Strikkeline

Jeg driver et lite håndfargeri i Sandefjord hvor jeg farger forskjellige typer ull og silke.

Ulla fra dyrene som er brukt i mine garn er ikke utsatt for mulesing.

Screenshot 2019-03-16 at 16.52.52